True

 

Asiantunteva voiteluainekumppani tarjoaa optimaaliset voiteluaineratkaisut ja huolenpitomallit kumppaneilleen


Voiteluaineiden merkitys teollisuuden tuottavuudelle on hyvinkin suuri, alasta riippumatta. Öljycenter Finland Oy on asiantunteva suomalainen voiteluainekumppani, joka tarjoaa asiakkailleen elinkaariajattelun lähtökohdista
rakennettavan kokonaisvaltaisen huolenpitokumppanuuden. Se mahdollistaa tuottavuuden kasvun optimaalisilla voiteluainevalinnoilla, -analyyseillä ja sujuvilla kokonaistoimituksilla.

VOITELUTEKNINEN ASIANTUNTIJUUS on avainasemassa, kun haetaan laitteistojen parempaa tuottavuutta, energian säästöä tai konerikkojen minimointia. Oikean voiteluaineen valintaan vaikuttaa moni asia. Siksi kannattaa hyödyntää kokeneen ja osaavan voiteluasian tuntijan palveluita.

Öljycenter Finland tarjoaa asiakkailleen vuosikymmenten hiotun kokemuksen öljyalalta. Yritys on ainoa öljyjätti ExxonMobilin valtuuttama yhteistyökumppani Suomessa.

”Etsimme asiakkaalle optimaalisia tuotteita juuri heidän laitekannalleen. Tekninen osaamisemme ja tukemme on huippuluokkaa. Oman vankan osaamisemme lisäksi
meillä on päämiehemme ExxonMobilin datapankki maailmalta käytössämme. Teemme heidän kanssaan tiivistä yhteistyötä. Teemme lisäksi paljon asiakaskoulutusta ja muuta konsultointia, jotta voiteluosaaminen siirtyisi myös asiakkaille itselleen”, Öljycenter Finland Oy:n toimitusjohtaja Jussi Ansakorpi kertoo.

“Tavoitteenamme on tulla Suomen johtavaksi yksityiseksi voiteluaineyhtiöksi”

”Tavoitteenamme on tulla Suomen johtavaksi yksityiseksi voiteluaineyhtiöksi, jossa yhdistyvät laadukkaat tuotteet ja palvelut sekä rautainen ammattitaito”, Öljycenter Finland Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Ansakorpi jatkaa.

Tarvekartoitus elinkaariajattelun pohjalta

”Ajattelemme teollisuuslaitosta elinkaariajattelun lähtö kohdista. Yhteistyö lähtee siitä, että kartoitamme aluksi tehdas- tai energialaitoksen tarpeet ja lähdemme sieltä
tarpeista purkamaan ja korjaamaan asioita. Sen jälkeen teemme hyvinkin tarkat voiteluainesuositukset asiakkaalle” Jussi Ansakorpi kertoo.

Öljycenterin asiantuntijat käyvät laitekohtaisesti läpi tehdaslaitokset ja etsii parhaat ratkaisut ja tuotteet asiakkaan tarpeisiin.

”Pyrimme tekemään selkeän suunnitelman asiakkaalle, miten tuotantolaitos saadaan tuottamaan mahdollisimman hyvin meidän osaltamme, niin että se on selkeä ja yksin
kertainen myös asiakkaan kunnossapitohenkilöstön näkökulmasta”, Jussi Ansakorpi sanoo.


Tuoteoptimoinnilla tuottavuutta

Öljycenterin tarjoama tuoteoptimointi helpottaa asiakkaiden kunnossapitoa, varastohallintaa ja ostoprosessia sekä vähentää virhevoitelujen mahdollisuuksia ja tuo näin lisää tuottavuutta.

”Esimerkiksi energialaitoksessa voi olla 700 erilaista voitelukohdetta. Monessa yrityksessä on lisäksi valtava määrä erilaisia voitelutuotteita, mikä lisää virhevoitelujen todennäköisyyttä”, Jussi Ansakorpi kertoo.

Tuoteoptimoinnilla ja tuoterepertuaarin harmonisoinnilla parannetaan koneikkojen tuottavuutta ja suljetaan pois virhevoitelujen mahdollisuuksia. Pienempi voiteluainemäärä vapauttaa asiakkaalla myös varastoon sidottuja pääomia.

”Erästä energialaitosta käynnistettäessä sen voiteluainelistassa oli kolmisenkymmentä toimittajaa ja noin 80 erilaista voiteluainetta. Kun on käytössä monta eri merkkistä ja laatuista tuotetta, niin virheitä sattuu helposti. Me harmonisoimme kokonaisuuden niin, että jäljelle jäi vain yksi toimittaja, ja tuotesarjoja on käytössä enää viisi. Tuotteita on kokonaisuudessa kaksitoista. Ero on huima alkuperäiseen nähden”, Janne Ansakorpi kertoo.

Tavoitteena on aina se, että asiakkaan työ helpottuu ja koneet toimivat paremmin. Kaikelle on selkeät toimintamallit, mikä luo kustannussäästöjä myös pidemmällä
aikavälillä. Lisäksi tuotteet valitaan niin, että esimerkiksi vahingossa väärää tuotetta käytettäessä itse koneikko ei vahingoitu eikä mitään katastrofia tapahdu.

Öljyanalyysi valvoo voiteluaineiden ja koneikkojen kuntoa

Laboratoriossa tehtävällä Mobil Serv -öljyanalyysillä pystytään valvomaan voiteluaineiden lisäksi koneikkojen kuntoa ja pitkittämään niiden elinkaarta.

”Jos kulumametallit alkavat nousta näytteessä, se antaa indikaation, että laakereissa alkaa todennäköisesti olla kulumia. Asiakas voi tehdä nopean laakerihuollon ja taas voidaan jatkaa toimintaa. Muuten voisi edessä olla konerikko ja isompi sekä kalliimpi huoltotapahtuma”, Jussi Ansakorpi sanoo.

Fluid Eye -öljyanalyysi on puolestaan jatkuva analyysi, jossa anturi analysoi voiteluaineputken virtausta reaaliaikaisesti ja paljastaa voiteluaineessa olevia epäpuhtauksia, kuten metallia tai muita yllättäviä muutoksia. Muutosten kasvaessa voidaan taas ennakoida, että jotakin on vialla ja korjaavia toimenpiteitä tarvitaan.

”Ympäristövastuulliset tuotteet ja palvelut vähentävät merkittävästi asiakasyrityksen hiilijalanjälkeä”

Ympäristövastuullisesti hiilijalanjälkeä pienemmäksi

”Olemme Öljycenterissä voimakkaasti kehittäneet ympäristövastuullisia tuotteita ja palveluita. Olemme muun muassa kehittäneet erään startup-kumppanin kanssa voiteluaineiden hiilijalanjälkilaskentamallia. Sen avulla voidaan konkreettisesti osoittaa, kuinka suuri vaikutus eri toimenpiteillä on yrityksen hiilijalanjälkeen voiteluaineiden osalta”, Jussi Ansakorpi kertoo.

Pelkästään vaihtamalla mineraalipohjaiset voiteluaineet synteettisiksi voidaan kaksin- tai kolminkertaistaa öljyn vaihtovälit. Se pudottaa hiilijalanjälkeä jo merkittävästi.

”Synteettiset öljyt ovat ostettaessa vähän kalliimpia, mutta käytössä monesti edullisempia kuin mineraalipohjaiset” Janne Ansakorpi toteaa.

Öljycenterillä on myös voiteluaineen sekaan lisättävät fluorisoivat Spectroline-vuodonetsintätuotteet. Spectroline hohtaa UV-valossa ja paljastaa vuotokohdan. Näin voidaan vähentää voiteluainehävikkiä.

”Meillä on myös jäteöljyn keräyspalvelu, jossa haemme jäteöljyn ja toimitamme sen regenerointilaitokselle, jossa se käsitellään uudeksi voiteluaineen perusöljyksi. Käytetystä voiteluaineesta saadaan 75 prosenttia uudelleen kiertoon. Sillä on valtava vaikutus hiilijalanjälkeen”, Jussi Ansakorpi toteaa.

Öljycenter Finland Oy 25 kesäkuuta, 2024
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Pohjoinen Teollisuus
Teollisuuden suurtapahtuma Oulussa

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.